Bruidsfoto Award

Super trots zijn wij op de nominatie van de Bruidsfoto Award 2021! Hieronder lees je het verhaald achter de genomineerde foto.

Het verhaal achter de foto

Het is juni, de perfecte periode voor een bruiloft. In de vroege morgen op 14 juni 2019 staat Sabine om half 9 op de stoep bij de bruidegom. Marian is inmiddels bij de bruid aan het fotograferen, zij zijn in het ouderlijk huis van de bruid. Het bruidspaar woont al een tijdje samen, maar het zegt veel als de bruid besluit om ‘vanuit huis’ te trouwen en ze in haar vertrouwde omgeving wil voorbereiden.

Voorbereiding
Dat wij met z’n tweeën fotograferen, maakt het voor bruidsparen extra leuk, omdat wij van beiden de voorbereidingen kunnen vastleggen. Bij de voorbereiding van de bruidegom hangt er over het algemeen een relaxte sfeer. De dag rustig beginnen is dan ook wel fijn, want het fotograferen van bruiloften is altijd hectisch, er gebeurt veel in korte tijd. Bij de voorbereiding van Floris is zijn moeder erbij. Het loopt op rolletjes. Het moment dat Floris zijn manchetknopen van zijn vader omdoet, wordt het even emotioneel. Het gemis van zijn vader wordt duidelijk voelbaar.

Floris is op tijd klaar om te vertrekken. De prachtige trouwauto staat voor de deur te pronken. Sabine laat haar auto hier staan, want later op de dag komen we hier met het bruidspaar terug. Sabine kan met een goede vriend van Floris meerijden. Dit maakt het mogelijk om foto’s van de bruidegom in de rijdende trouwauto te maken.

Ophalen
Floris weet dat het zo dadelijk een spannend moment wordt als hij zijn bruid voor het eerst gaat zien. Toch zal hij iets langer moeten wachten, want het blijkt dat de voorbereidingen bij de bruid wat langer duren dan gepland. Om het wachten gemakkelijker te maken, gaat de bruidegom een extra rondje met de trouwauto rijden.

Sabine gaat alvast naar binnen en zoals altijd probeert ze Marian te vinden. Wij bespreken altijd kort de situatie en wat de volgende stap wordt. Maar als Sabine haar naam roept, hoort ze dat boven een deur wordt dichtgegooid en iemand roept dat ze niet mag binnenkomen. Het is duidelijk dat ze nog druk bezig zijn met de voorbereidingen van de bruid. Gelukkig is Marian erbij om alles vast te leggen.

First look
Nadat de bruidegom terug is van een extra rondje rijden, is het nog heel even wachten. Het lukt ons om elkaar toch te spreken en kort met elkaar af te stemmen wie waar gaat staan bij het moment van de first look. Met z’n tweeën fotograferen is heel fijn en goede communicatie is belangrijk. Op het moment dat het bruidspaar elkaar voor het eerst gaat zien, wil je van beide kanten die spontane reacties vastleggen. Dit moment met echte emoties kan je niet even overdoen. Bovendien wil je absoluut niet dat wij zelf op de foto komen.

Het bruidspaar heeft ervoor gekozen om elkaar bij de voordeur te zien. We spreken af dat Marian binnen staat en de blikken van de bruidegom fotografeert. Sabine gaat buiten staan op een verdekte plek om de reactie van de bruid vast te leggen. Het wordt een prachtig en emotioneel moment. Wij zijn blij dat we het er weer mooi op hebben staan.

Paniek
De familie wacht buiten. Het van huis weggaan van de bruid met haar aanstaande aan haar zijde, is een belangrijk moment. Maar op deze mooie juni dag is er één regenbui en die is precies op het moment dat het bruidspaar het huis verlaat. Voor de moeder van de bruid breekt een paniek moment aan, haar paraplu klapt helemaal door. Ze probeert haar paraplu snel goed te krijgen en de anderen schieten te hulp.

Judith en Floris hebben de rest van hun bruiloft genoten van een stralende en zonnige dag. Hoe goed je de bruiloft ook hebt gepland en voorbereid, de dingen die niet perfect gaan, horen er bij. Je hebt niet alles in de hand. En het weer doet ook wat hij wil. De kans dat het gaat regenen op je bruiloft bestaat, maar kijk wat een prachtige foto’s en geweldig moment dit kan zijn. En juist die onverwachte en niet geplande momenten worden de verhalen voor later.

Briljant Bruidsfotografie Bruidsfoto Award
Scroll naar boven