Bruiloft Bunschoten Spakenburg

Op een mooie nazomerse dag in oktober was het de trouwdag van Arianne en Corné. Dit leuke liefdevolle stel uit Bunschoten Spakenburg hadden van ons gehoord via familie en vrienden.

Deze Bruiloft in Bunschoten Spakenburg begon vroeg. Toen Marian bij de bruid aankwam zat zij al in de make-up en de laatste hand werd gelegd aan haar kapsel. De warmte en gezellige drukte in het huis gaf aan hoe harmonieus dit gezin leeft. Samen met videograaf Anneke van den Mheen maakt Marian mooie beelden hoe de bruid zich klaar maakt voor de grote dag. Met haar moeder en haar zus wordt de bruid in de jurk geholpen. De knoopjes op de rug worden vakkundig dichtgemaakt met een haaknaald.

Ondertussen is Sabine bij de bruidegom foto’s aan het maken. Lichte zenuwen zijn ook hier aanwezig. Zijn moeder helpt de bruidegom met zijn pak. Corné heeft voor deze dag een prachtige Mercedes AMG geregeld als trouwauto. Als de bruidegom klaar is vertrekt hij naar het ouderlijk huis van Arianne. Daar staat ook een licht nerveuze mooie bruid te wachten.

Als de bruidegom met zijn snelle auto aankomt bij de bruid staat Sabine buiten klaar om de foto’s te maken van de first look. Marian doet dit vanuit het huis. Zo hebben we van beide hoeken de emoties mooi in beeld. En emoties zijn er zeker! Wij, als fotografen, vinden dit altijd zo’n mooi moment.

Na dit belangrijke moment gaan we met het bruidspaar op pad voor de bruidsshoot. Het is nog vroeg en kunnen we gebruik maken van het mooie zachte licht. We fotograferen bij de Oude Melkfabriek in Bunschoten Spakenburg. Daarna gaan we door naar een prachtig laantje. De bomen aan het laantje vertonen al lichte herfsttinten. Aan het eind van het laantje is er water met een vlonder die tussen het wuivende riet staat. Een prachtlocatie.

Daarna gaan we naar nog een locatie die niet mag ontbreken in het fotoreportage. De haven van Bunschoten Spakenburg, deze ligt in het midden van de idyllische dorpskern. Wat een prachtige plek om romantische foto’s te maken.

Bruiloft in Bunschoten Spakenburg

Na de bruidsshoot is het tijd voor het officiële gedeelte. Het bruidspaar wordt door de familie opgewacht bij het gemeentehuis. Binnen volgt een liefdevolle plechtigheid. Na deze plechtigheid is er in de molen van Bunschoten Spakenburg een kleine lunch. Daarna volgt de kerkelijke inzegening in de Hervormde Kerk. In deze kerk, met een prachtig plafond en vele ornamenten die verwijzen naar de vissersgeschiedenis van het dorp, krijgt het bruidspaar van de dominee de zegen voor hun huwelijk.

Als het plechtige gedeelte voorbij zet de bruiloft zich voort bij de Wieken. Daar wordt de taart aangesneden en geproost op het bruidspaar. Aan het eind van de middag vertrekt het bruidspaar naar het Koetshuis in Nijkerk om daar te gaan dineren en te feesten. Om half 9 begint het feest met een superleuke spontane openingsdans van het bruidspaar. Wat een dag! Wat een liefde!

Videograaf – Anneke van der Mheen
Locatie – Koetshuis Nijkerk
Inzegening – Nederlandse Hervormde Kerk
Lunch en borrel – De Wieken
Babs Ingrid Tomeij- Nagel – Gemeente Bunschoten-Spakenburg

Scroll naar boven