Bruiloft Mauritshoeve Bilthoven

Het is een prachtige dag midden in september. Het is nog even wachten want de bruiloft begint later dan wij zijn gewend. Alles gebeurt op 1 locatie en dat bespaart veel tijd. Om 12.00 uur is Marian bij het ouderlijk huis van de Marie Louise. Samen met de moeder en de zus van de bruid wordt Marie Louise geholpen met de voorbereidingen. Zij vindt het heel fijn dat juist haar familie hierbij helpt, zij kennen elkaar goed en zij weten precies wat mooi bij haar is en wat haar goed staat.

Sabine is op dat moment bij Jeroen, ook hij maakt zich klaar bij zijn ouderlijk huis en wordt door zijn familie geholpen. Bij het aankleden is het nog lastig om de juiste volgorde van kledingstukken aantrekken te vinden. Het is bijvoorbeeld beter om eerst de schoenen aan te trekken en de veters te strikken en daarna pas het overhemd aan te trekken, kreukels worden hierdoor bespaard. Nog even een laatste check of hij alles heeft en een telefoontje van de bloemist dat het trouwboeket nog niet is opgehaald. Als ook dat is geregeld, vertrekken we naar Maartensdijk.

Voordat we naar de trouwlocatie gaan, is er tijd ingepland om even langs zijn zwager te gaan. Daar wachten de drie bruidsjonkers de bruidegom al op, allemaal mooi in pak. Jeroen wordt verwent met mooie cadeaus, verrast met een persoonlijke brief en getrakteerd op een ‘gouden’ biertje. Prachtig emotioneel moment met heel veel liefde.

Ceremonie Het Koetshuis

Om 13.50 uur gaan we naar de trouwlocatie. Alles ziet er prachtig uit en alles is tot in de puntjes geregeld door hun ceremoniemeester. Door het mooie zomerweer kan de ceremonie buiten plaatsvinden. De spanning stijgt, maar de bruidegom zal nog even op de bruid moeten wachten. Als daar dan ook de bruid komt aanrijden, kan het officiële moment van de dag beginnen.

De ceremonie is heel persoonlijk gemaakt. Zo zingt de zus van de bruid een prachtig lied voor het bruidspaar en de oom van de bruid is de officieuze Babs. Er is nog wel een ambtenaar bij om het huwelijk officieel te verklaren. Na het jawoord, de kus, het omdoen van de ringen en de ondertekening van de trouwakte, gaan we buiten in de tuin verder. Uiteraard wordt de bruidstaart aangesneden en wordt de bubbels ingeschonken. Voor de kinderen is binnen een tafel klaargemaakt om cupcakes te versieren.

In de planning is rekening gehouden met een bruidsshoot. De bruid heeft de naastgelegen villa geregeld, dit huis kent zij nog van vroeger toen een vriendin hier woonde. We worden gastvrij ontvangen en we mogen overal in dit prachtige huis en tuin foto’s maken.

Groepsfoto’s

Terug bij de locatie is er nog even tijd om snel wat groepsfoto’s te maken. Met twee bruidsfotografen kunnen wij de groepsfoto’s goed aanpakken. Terwijl de een op de camera en de techniek let, houdt de ander zich met de groep bezig. Staat iedereen goed, is iedereen zichtbaar, hebben ze plezier (heel belangrijk want dan komen de groepsfoto’s minder geposeerd over). Wat ook fijn is, is de samenwerking met de ceremoniemeester. Als het bruidspaar vooraf het lijstje met groepsfoto’s aan de ceremoniemeester heeft doorgegeven, kan hij ervoor zorgen dat de juiste mensen klaar staan voor de volgende groepsfoto. Als het goed is, kent hij alle gasten en zo kunnen wij sneller de groepsfoto’s maken.

Diner Mauritshoeve

Om 17.35 uur is het tijd voor het diner. In het naastgelegen restaurant Mauritshoeve is een aparte zaal voor het bruidspaar en hun gasten gezellig aangekleed. Tijdens het diner pakken de ouders goed uit. De vader van de bruid zingt voor het bruidspaar het prachtige lied. De moeder van de bruid vertelt verhalen bij de slideshow met mooie foto’s van vroeger. En dan komt ook nog het moment dat de bruid de microfoon pakt en voor haar kersverse echtgenoot gaat zingen.

Feestavond

Na het heerlijke diner, gaan we terug naar het Koetshuis. Al enkele avondgasten zijn aangekomen. Het wordt een topavond! Naast de DJ die voor de sfeer zorgt en een kunstschilder die een schilderij van de avond en het bruidspaar maakt, wordt ook het schoenenspel gespeeld. Daarna volgt een hilarische quiz, waarbij twee teams tegen elkaar gaan strijden. Later op de avond worden de gasten getrakteerd op een puntzak friet. Als afsluiting van de feestelijke avond wordt het bruidspaar om middernacht door alle gasten uitgezwaaid en houdt iedereen een sterretje vast.

 

Trouwlocatie: Het Koetshuis
Diner: De Mauritshoeve
Ceremoniemeester: Golden Crown Events
DJ: Mars Music

Scroll naar boven