06-52611407 of 06-28770696 info@briljantbruidsfotografie.nl

Tips voor de beste trouwfoto

bruidsfotografie tips

trouwfoto
Stel je voor: over 25 jaar zit je samen met je geliefde naar de ondergaande zon te kijken. Terugdenkend aan de tijd dat jullie elkaar leerden kennen en hoe fantastisch jullie trouwdag was. Je zult waarschijnlijk niet direct in de auto springen om het restaurantje van toen nog eens te bezoeken om het allemaal nog een keer over te doen.

Wat jullie wél zullen doen is het trouwalbum erbij pakken. Jullie fotoalbum koester je voor je hele leven: als je huis zou afbranden, is dit fotoalbum een van de eerste dingen die je snel wilt redden. Wij als bruidsfotografen begrijpen dit maar al te goed. Wij gaan dan ook ongelooflijk serieus met ons werk om en zorgen voor de beste foto’s op jullie trouwdag.

12 briljante tips voor de beste trouwfoto’s van jullie dag:

 1. Informeer de bruidsfotograaf over familierelaties

  Maak een lijstje wie je bij elkaar wilt zien op groepsfoto’s en bespreek dit lijstje met de fotograaf. Zijn er echtscheidingen of zijn er door omstandigheden dierbaren die je moet missen, vertel het ons. Zo voorkom je gênante momenten.

 2. Doe vooral wat je zelf wilt

  Het is jullie dag, dus doe vooral wat jullie zelf willen. Regels zijn er om doorbroken te worden, wij als fotografen zijn er om dit vast te leggen. Wij hebben ervaring met bruidsfoto’s en denken graag met jullie mee.

 3. Geniet van jullie dag

  Na maanden van voorbereiding is het dan zover. Hoe goed aan alles ook is gedacht, dingen kunnen anders gaan. Schiet niet in de stress over kleinigheden, laat het regelen over aan de ceremoniemeesters. Wees gelukkig en laat dat Geniet van de dag! En vooral: geniet van elkaar. Dan zorgen wij voor prachtige bruidsfoto’s. Een jarenlange tastbare herinnering.

 4. Doe de voorbereiding in alle rust

  Neem lekker alle rust voor het aankleden, je haar en make-up. Alleen of met een goede vriendin of je moeder. Dit zijn vaak mooie intieme momenten. De moeder die de dochter aankleedt bijvoorbeeld. Zo kun je je rustig voorbereiden op de grote dag. Heb je twee fotografen ingehuurd dan zal de andere fotograaf bij de bruidegom alles vastleggen. Hoe speciaal is dat!

 5. Vertrouw op de fotograaf

  Natuurlijk bekijk je vooraf op Pinterest of Instagram wat voor mooie bruidsfoto’s er zijn gemaakt. Leuk om ideeën op te doen. Maar een fotograaf kan nooit precies dezelfde foto’s maken. De locatie is anders. Het bruidspaar is anders. Het licht is anders. Hét moment is anders. En de fotograaf is anders. Jullie ideeën en stijlen voor bruidsfoto’s zijn altijd welkom, zo weten wij wat jullie mooi vinden. Als wij vooraf alles goed hebben besproken, weten wij echt wat jullie willen. Daar kun je op vertrouwen. Bovendien zijn veel bruidsfoto’s op internet gestylde foto’s en dus niet op een echte bruiloft gemaakt.

 6. Neem de tijd voor een prachtige bruidsshoot

  Het is bijna niet mogelijk om in twintig minuten goede foto’s te maken. Bovendien vind je de mooiste fotoplekjes niet altijd vlakbij de trouwlocaties, maar moet je er even voor op pad. Neem dan ook de tijd voor een mooie fotoshoot.

 7. Laat het licht de sfeer in de foto bepalen

  Probeer je fotoshoot zo vroeg mogelijk te plannen of juist aan het eind van de dag. Met een prachtige zonsondergang wordt iedere foto bijzonder. Als het even kan is avondlicht hét moment om dé bruidsfoto’s te maken. Als de zon op zijn sterkst is, is de schaduw het hardst. Midden op de dag is daarom niet het beste moment. Het contrast tussen licht en donker is dan zo groot. Tenzij het bewolkt is…maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren. Bespreek ook met de fotograaf een binnen locatie voor het geval dat het regent!

 8. Zit er niet over in dat je trouwjurk vies wordt

  Hoe voorzichtig je ook doet, aan het eind van zo’n lange dag is je trouwjurk niet zo schoon meer. Laat het gebeuren, dan kun je veel relaxter van jullie dag genieten. Kies je voor een ‘veilige’ fotoshoot locatie in een mooi aangelegde tuin, of kies je toch iets spectaculairs? De kans is groot is dat je jurk vies wordt, maar de kans op een ongelooflijk mooi eindresultaat ook! En fotografen fotoshoppen zo’n vlekje met gemak weg!

 9. Houd een pre-wedding fotoshoot

  Een paar weken/maanden voor jullie trouwdag een pre-wedding fotoshoot, of ook wel een loveshoot genoemd, is een nieuwe trend. Deze foto’s kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de trouwkaart. Én je kunt op deze manier al kennis maken met de fotograaf en andersom. Zo weet de fotograaf of jullie eerst een beetje moeten loskomen, of jullie gekke foto’s willen en of jullie juist wel of niet van poseren houden. Kortom leuke foto’s en heel veel andere voordelen.

 10. Willen jullie dat iedereen met zijn smartphone foto’s neemt?

  Wil jij dat je al op Facebook staat voordat je het ja-woord hebt gegeven? Misschien een leuk idee om een smartphoneverbod op je bruiloft in te voeren? Sowieso tijdens de ceremonie. Voor ons als bruidsfotografen is het ook niet fijn als net op hét moment iemand voor je gaat staan. Als jullie de gasten toch de gelegenheid willen geven om ook wat foto’s met hun telefoon te laten maken, las dan een kort fotomoment in direct na de ceremonie.

 11. Open de dansvloer

  Gun jullie zelf wat tijd op de dansvloer. Die magische blikken in jullie ogen, de vonkjes die overspringen, laat het gebeuren en geniet van dit moment. Laat je niet overspoelen door alle genodigden die te vroeg op de dansvloer komen. Want juist jullie samen levert een aantal prachtige foto’s op.

 12. Professionele bruidsfotograaf of amateur fotograaf?

  Leuk als vrienden of familie aanbieden om te fotograferen. Maar iemand met ervaring in bruidsfotografie is heel belangrijk. Bruidsfotografie is meer dan een foto nemen. Het gaat om het vastleggen van essentiële momenten in vaak moeilijke lichtomstandigheden. Een bruidsfotograaf heeft jaren ervaring en heeft hiervoor de juiste apparatuur. Het zou zonde zijn als je achteraf spijt krijgt dat je niet voor een professionele bruidsfotograaf hebt gekozen.

 

Kiezen jullie ook voor een professionele bruidsfotograaf? Neem dan vandaag nog contact met ons op, dan vertellen wij jullie graag nog veel meer tips om jullie bruiloft helemaal perfect voor te bereiden.

trouwfoto