trouwen bij Huize Scherpenzeel Briljant Bruidsfotografie ondergaande zon trouwfoto

Trouwen bij Huis Scherpenzeel

Een prachtige herfst bruiloft in ‘the great gadsby style’. De trouwlocatie Huis Scherpenzeel was hiervoor de perfecte locatie.

De voorbereiding

In de vroege ochtend zijn Marian en Sabine op pad gegaan. Vooraf spreken we af wie naar wie toegaat en meestal vertellen we dit niet aan het bruidspaar. Voor deze bruiloft hadden wij besloten dat Marian naar de bruidegom Robbert zou gegaan en dus ging Sabine naar de bruid Tamara. Robbert is in hun eigen huis en Tamara in haar ouderlijk huis. Spanningen zijn er natuurlijk, maar hoe fijn is het dat na 2x uitstellen de bruiloft eindelijk kan doorgaan.

Tamara is ondertussen bezig met het bruidskapsel en make-up. Haar moeder helpt met het aandoen van de trouwjurk. Robbert is zover om te vertrekken naar het ouderlijk huis van Tamara. Het is ongeveer 15 minuten rijden.

Robbert wordt door de chauffeur van hun gehuurde auto opgehaald. Om in stijl van the great gatsby te blijven, hebben ze een Ford uit 1931 gehuurd. Dat deze later op de dag start problemen had, nemen we voor lief, want deze auto is toch briljant.

Voor de firstlook heeft het bruidspaar gekozen om dit voor het ouderlijk huis van Tamara te doen. De witte loper is uitgerold en een mooie ballonnen pergola was de dag ervoor bij de voordeur geplaatst. Ze willen niet de traditionele ‘bij de bruid aanbellen’ moment, maar kiezen er voor dat de bruidegom zich omdraait als de bruid achter hem is komen staan. In het bijzijn van familie, goede vrienden en buurtjes draait Robbert zich om. Een heerlijk en emotioneel moment voor het bruidspaar.

Dan is het tijd om te vertrekken voor de fotoshoot. Zij hebben het prachtige natuurgebied Den Treek bij Leusden uitgekozen.

Het is een prachtige herfstdag met de zonnestralen door de bomen met de prachtige goudbruine bladeren. Het licht valt zo mooi. De vergrijsde heide. De rust. En het prachtige uitzicht vanaf de berg. Aan het einde van deze mooie fotoshoot wordt nog een fles bubbels opengetrokken.

Trouwen bij Huis Scherpenzeel

Dan is het tijd om te vertrekken naar Huis Scherpenzeel. Marian en Sabine spreken met de chauffeur af dat hij nog even wacht, zodat zij hun aankomst bij Huis Scherpenzeel kunnen vastleggen. Alle daggasten komen buiten staan om het bruidspaar op te wachten.

Het bruidspaar gaat als eerste naar binnen en wordt naar een aparte kamer begeleidt. Alle daggasten gaan naar de stijlvolle klassieke ceremoniezaal.

Dan komt eerst Robbert met zijn moeder de ceremoniezaal binnen gelopen. Hoopvol wacht Robbert op Tamara die door haar vader wordt ‘weggeven’.

De ceremonie wordt zoals gebruikelijk door de BABS begeleidt. Maar deze BABS is een hele bijzondere voor hun, zij is namelijk de tante van Tamara. En juist zij weet veel persoonlijke verhalen en anekdotes over het bruidspaar.

Dan breekt het moment aan om officieel ‘ja’ tegen elkaar te gaan zeggen. Gevolgd door het omdoen van de ringen en de ondertekening van de trouwakte. Omdat de trouwakte niet aan het bruidspaar wordt meegegeven, maar in het gemeente archief wordt bewaard, maken wij daar altijd een foto van.

Ze hebben beiden ja gezegd! Ze zijn officieel getrouwd.

Het bruidspaar verlaat de ceremoniezaal en in de hal is live muziek van de akoestische band Until Noted. Na de felicitaties van de daggasten wordt de champagne ontkurkt. Hiervoor wordt Robbert naar buiten gevraagd om de champagnefles te sabreren. En wij fotograferen dat natuurlijk vanuit twee verschillende hoeken.

Na de champagne toost wordt de prachtige bruidstaart, ook in great gadsby style, aangesneden. Als iedereen de heerlijke taart heeft geproefd, worden buiten de groepsfoto’s gemaakt. Het prachtige bordes is daar de perfecte plek voor.

’s Avonds neemt iedereen plaats in de eetzaal waar een heerlijk diner wordt geserveerd. In de tussentijd wordt de grote hal omgebouwd tot danszaal, waar tot laat in de avond het trouwfeest groots werd gevierd.

Trouwen bij Huis Scherpenzeel? Doen!

Trouwlocatie: Huis Scherpenzeel
Bruidsboeket: Bloemen Riet
Band: Until Noted
Huurauto: A-Ford Bolderman
Trouwjurk: Valkengoed
DJ : Wedding DJ

 

Scroll naar boven