Trouwen in Bunschoten Spakenburg

PRACHTIGE BRUILOFT VAN LOUISE EN JAN

27 MEI 2021

Het begin

Bij het plannen van je bruiloft hoop je altijd op mooi weer. Lang van tevoren prik je de datum. Als het dan niet zonnig is, betekent dit absoluut niet dat het een telleurstelling is. Louise en Jan trouwen in Bunschoten Spakenburg en hadden op hun trouwdag miezer regen. Geen moment dat ze hiervan hinder hebben gehad. Ze hebben volop genoten van hun prachtige bruiloft.

In de vroege morgen op donderdag 27 mei zijn ze zich in alle rust aan het voorbereiden. Jan is bij zijn ouders en Louise bij haar ouders. Met het officiële samenwonen hebben ze gewacht tot hun huwelijk.

Als Jan klaar is vertrekt hij met het bruidsboeket in zijn armen en verlaat zijn ouderlijk huis. Goede vriend Peter is vandaag hun chauffeur. Als hij bij Louise aankomt, staan familieleden en buurtgenoten hem al op te wachten.

De spanning stijgt als Jan aanbelt. De prachtige en stralende bruid Louise komt naar buiten. Hun blikken zeggen genoeg. Zij zijn klaar voor de grote dag.

De fotoshoot

Louise is juf en hoe leuk is het om even bij de kinderen langs te gaan. Ze wordt door haar collega’s warm onthaald. De kinderen kijken hun ogen uit. Hun juf is veranderd in een princes. Zo mooi.

Snel gaan we door naar Baarn. Op een prachtige plek hebben ze de fotoshoot gepland. De locatie heeft een oranjerie die voor vandaag goed uitkomt. Aangezien het buiten nog steeds een beetje miezert, beginnen we binnen met de fotoshoot.

Na wat foto’s maken willen we toch dolgraag naar buiten. Ze hebben namelijk een fles bubbles en twee champagneglazen mee. Deze fles moet open op de meest spectaculaire manier.

Nog even wat foto’s in het prachtige park maken en dan door naar het Gemeentehuis voor het trouwen in Bunschoten Spakenburg.

Gemeenthuis Bunschoten Spakenburg

De gasten wachten buiten het bruidspaar op. Nadat ze zijn aangekomen, gaat iedereen naar binnen. Het bruidspaar wacht op de gang. De muziek gaat aan en het bruidspaar loopt naar binnen. 

Vanwege Corona maatregelen staan de stoelen uit elkaar. En binnen mogen maximaal 25 personen aanwezig zijn.

De leuke BABS vertelt vol enthousiasme over Louise en Jan. Haar verhaal heeft ook een paar gedurfde anekdotes.

Een nichtje heeft de taak om de ringen te brengen. Deze hebben ze aan een slotje vastgemaakt. Zo’n liefdesslot is een slot waarmee geliefden symbolisch hun liefde betuigen.

Als afsluiting van de ceremonie worden de ouders van Louise en Jan bedankt met een prachtig boeket bloemen. 

De gasten verlaten als eerste de zaal, zij gaan buiten het pasgetrouwde stel feestelijk en met toeters ontvangen.

Kerkelijk huwelijk

Na de trouwceremonie bij het Gemeentehuis rijden we door naar de kerk. Het aantal gasten dat aanwezig mag zijn is 75. Voor de mensen die er niet bij kunnen zijn, wordt de dienst via een livestreaming gedeeld. 

Als eerste komt Jan samen met zijn moeder binnen. Daarachter volgende twee nichtjes. En vervolgens komt Louise samen met haar vader binnengelopen. Een mooi en ontroerend moment als de dochter wordt weggeven. De Voorganger Gertjan van Harten houdt een mooie dienst. Ook is er een pianist en zangers om de liederen te zingen. Na de huwelijksbevestiging en de zegen is ook de kerkdienst alweer afgelopen. 

Buiten staan snacks en wat drinken voor alle gasten klaar. Het is een super gezellig moment. En wat een geluk dat het inmiddels niet meer miezert.

Groepsfoto’s

Voor het maken van de groepsfoto’s hebben ze de molen uitgekozen. Alle daggasten gaan mee. Eerste beginnen we met het maken van de foto van de hele groep, deze wordt van bovenaf gemaakt. Vervolgens zorgen de ceremoniemeester Job en Rob ervoor dat het lijstje met groepssamenstellingen wordt afgewerkt. Wij maken meerdere foto’s per groep, zodat we altijd foto’s hebben waarbij niemand net met zijn ogen dicht staat.

Als alles erop staat, gaan de gasten alvast naar het nieuwe huis van het bruidspaar.

Louise heeft ervoor gezorgd dat we nog even tijd is om langs het graf van Jans opa te gaan. Als wij de kerkhof aflopen heeft de vader van Louise een oude auto neergezet. Dit blijkt zijn trouwauto te zijn geweest. Ook nu mag het kersverse bruidspaar met de inmiddels klassieke auto op de foto.

Drive thru

Trouwen in Bunschoten Spakenburg heeft als voordeel dat alles dicht bij elkaar is. Binnen vijf minuten zijn wij bij het nieuwe huis van Louise en Jan en kan de Drive Thru beginnen

Feestvieren met je familie en vrienden in Corona tijd? Ja hoor, dat kan! Net als Louise en Jan. Zij hebben een Drive thru georganiseerd. Iedereen kan op die manier het bruidspaar feliciteren. Als bedankje voor hun komst, staat er een flesje bier voor ze klaar. Dit hebben ze mooi aangekleed met een zakje nachos en een nacho recept.

De hele buurt heeft kunnen horen dat er feest werd gevierd.  Met een hoop getoeter kwamen de auto’s een voor een door de straat. Een familielid kwam zelfs met de truck en luid getoeter. Alle collega’s van Louise kwamen met de fiets en de juffen zongen een eigen geschreven lied. 

Wat was dit een feest!

Diner en bruidstaart

Als de laatste auto de Drive thru uit is, gaan het bruidspaar, de ouders en broers van Louise naar het ouderlijk huis van Louise. Een prachtige gedekte tafel staat klaar. Maar voordat we plaatsnemen hebben de ceremoniemeesters nog een verrassing voor het bruidspaar.

Alle gasten die in principe waren uitgenodigd voor het feest hebben een videoboodschap voor het bruidspaar. Op een laptop worden de video’s afgespeeld.

Dan is het tijd om aan tafel te gaan. Het heerlijke eten wordt door een lieve buurvrouw verzorgd. Een carpaccio vooraf, heerlijke beef en kipsate als hoofdgerecht en daarna een super lekker toetje. Het lijkt wel of we in een echt restaurant zitten.

Voordat we aan het toetjes beginnen heeft de moeder van Louise een bingo samengesteld. Niet zomaar een bingo, maar aan de hand van het levensverhaal van Louise en Jan worden de nummers opgenoemd.

Dancing in the street

Een feestavond zonder dans is geen feestavond. Louise en Jan hebben geoefend op een fantastische openingsdans. De plek waar dit gaat gebeuren is buiten. Op straat! 

Met de muziekbox erbij, dansen Louise en Jan de sterren van de hemel. Het is fantastisch om ook in deze tijd zo’n prachtige bruiloft te hebben.

Terug in huis is het tijd voor de heerlijke  bruidstaart. En natuurlijk mogen Louise en Jan deze samen aansnijden en elkaar het eerste hapje geven.

Wat een prachtige bruiloft! Trouwen in Bunschoten Spakenburg is top! Ze hebben er allemaal een overgetenlijk mooi feest van gemaakt. 

Wauw, wauw, wauw. Super mooie foto’s!!!!!! Het was een super mooie dag en jullie aanwezigheid, energie en vrolijkheid hebben daar zeker een bijdrage aan geleverd. Deze foto’s zijn een kers op de huwelijkstaart. Dank jullie wel.

Louise en Jan

Deze leveranciers hebben meegeholpen om deze dag onvergetelijk te maken

Locatie fotoshoot: De Wintertuin Baarn
Trouwjurk: Susil’s Bruidsatelier Putten
Trouwpak: Jac Hensen Amersfoort
Visagist: Beautysalon Facetime Bunschoten Spakenburg
Kapper: New-Hairstyle Bunschoten Spakenburg
Trouwboeket: Wilma Bloemwerk Bunschoten Spakenburg
Bruidstaart: Jan Banket Veenendaal

Scroll naar boven