Vind de mooiste trouwlocatie van midden Nederland

Er zijn zó veel mooie trouwlocaties in Nederland. Misschien stiekem wel iets te veel. Hierdoor kan je door de bomen wellicht het bos niet meer zien. Met meer dan 100 bruiloften ervaring hebben we er een aantal op een rijtje gezet  voor jullie. 

Trouwlocatie midden Nederland:

Huis Scherpenzeel 

Een ander prachtig trouwlocatie van Swijnenburg is Huis Scherpenzeel. Dit prachtig landhuis ligt in een klein dorpje in Gelderland omringt door een mooi park. In het park is het ook zeker mogelijk om met mooi weer buiten te trouwen! Met een goede combinatie van modern en klassiek is deze plek perfect voor een intieme bruiloft. In totaal heeft dit pand plek voor maximaal 60 daggasten en 130 avondgasten. Klein maar fijn dus!

Deze prachtige locatie ligt op de grens van Utrecht en Gelderland. Erg centraal tussen Arnhem en Utrecht in!

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Huis Scherpenzeel? Neem dan een kijkje op Huis Scherpenzeel.

Tags: intiem trouwen, landgoed trouwen, luxe trouwen, buiten trouwen 

Buitenplaats Sparrendaal 

Een prachtig Sparrendaal is ook een locatie van Swijnenburg, gelegen in Driebergen. Dit landhuis is perfect voor een grote bruiloft. Elke ruimte heeft een eigen kleur, met prachtige klassieke decoratie. Ook is het mogelijk om buiten te trouwen. Of jullie een informele, stijlvolle of een chique bruiloft willen, bij buitenplaats Sparrendaal is het allemaal mogelijk. Je kan ook kiezen tussen sharing winners, meerdere gangen diner en zelfs een barbecue. 

Buitenplaats Sparrendaal is erg centraal gelegen, namelijk 20 minuten van Utrecht vandaan. 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar Buitenplaats Sparrendaal? Neem dan een kijkje op Buitenplaats Sparrendaal.

Tags: groots trouwen, buiten trouwen, landgoed trouwen, luxe trouwen 

Buitenplaats Amerongen 

Buitenplaats Amerongen staat ook wel bekend als Kasteel Amerongen. Een buitenplaats met een kasteel waar voeger keizer Wilhelm II heeft gewoond is nu omgetoverd tot een prachtige trouwlocatie. Op slechts 35 minuten gelegen van Utrecht is dit een prachtige centrale plek om uw huwelijk te vieren. Met het Poortgebouw en het Koetshuis vind je hier vast een geschikte plek om te trouwen. Ook is het een mogelijkheid om in de tuinen van het kasteel te trouwen. Vanaf 20 tot 230 gasten kan je hier terecht, voor ieder wat wils dus!

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze locatie? Kijk dan op de website van Buitenplaats Amerongen

Tags: kasteel, buiten trouwen, groots trouwen 

Parc Broekhuizen

Landgoed trouwen, buiten trouwen, culinair trouwen, luxe trouwen, trouwen met overnachting 

In de Utrechtse Heuvelrug, slechts 30 minuten verwijderd van Utrecht, bevindt zich een prachtig landgoed in Leersum. Parc Broekhuizen is werkelijk spectaculair om te aanschouwen: een indrukwekkend groot wit gebouw te midden van een bosrijk gebied, omringd door een uitgestrekt park waarin je heerlijk kunt wandelen. Op dit landgoed is het mogelijk om zowel binnen als buiten te trouwen. De inspiratie voor het diner komt niet alleen van Bistro LOF, maar ook van Voltaire, een restaurant met een Michelin-ster. Dit maakt het ideaal voor liefhebbers van culinaire hoogstandjes. Bij Parc Broekhuizen kun je niet alleen culinair genieten, maar het is tevens een boetiekhotel met 22 kamers en suites. De Grand Suite is perfect voor jullie huwelijksnacht, met een prachtig uitzicht over het landgoed.

Dit landgoed vormt een perfecte mix van traditioneel en modern waarbij maximaal 150 gasten welkom zijn om deel te nemen aan jullie bijzondere dag.

Ben je nieuwschierig geworden naar deze locatie en wil je meer informatie? Kijk dan op de website van Parc Broekhuizen.

Tags: landgoed, buiten trouwen, culinair trouwen, luxe trouwen 

Kasteel Duurstede 

Dit eeuwenoude kasteel met een kasteeleiland is een parel om in te trouwen. Je kan niet alleen trouwen in een van de ouden en rustieke ruimtes van het kasteel, maar ook buiten in het prieel.

Met een half uurtje gelegen van Utrecht is deze locatie ook erg centraal gelegen. 

Op deze locatie kan je groots trouwen, maar je kan er ook voor kiezen om intiem te trouwen. De capaciteit van Kasteel Duurstede zit namelijk tussen de 50 en 350 gasten. 

Wil je graag trouwen in een kasteel en ben je nieuwschierig geworden naar Kasteel Duurstede? Kijk dan op Kasteel Duurstede

The Dylan Hotel

stedelijk trouwen, luxe trouwen, trouwen met overnachting

Een stedelijke bruiloft? Dat kan bij The Dylan Hotel in Amsterdam. Aan de keizersgracht in Amsterdam zit dit luxe 5-sterren hotel met veel historie. Van kleine bruiloft tot grote bruiloft, alles is hier mogelijk. Met een maximale aantal ceremonie gasten van 100, kan je zowel in de Ariana als in de binnentuin trouwen. Met brasserie Occo en restaurant Vinkeles** worden er heerlijke menu’s samengesteld. 

Het hotel heeft 40 prachtige kamers en verschillende suites om uw huwelijksnacht door te brengen. 

Ben je geïnteresseerd om te trouwen bij The Dylan Hotel? Neem een kijkje op de website The Dylan Amsterdam.

Landgoed de Salentein

 – landgoed trouwen, luxe trouwen, culinair trouwen 

Landgoed de Salentein is een indrukwekkend landgoed in Nijkerk, op ongeveer 35 minuten afstand van Utrecht. Het landgoed biedt zowel binnen als buiten prachtige trouwlocaties, met een maximale capaciteit van 120 gasten. Hierdoor is deze locatie ideaal voor diverse bruiloften. Salentijn staat naast de trouwbestemming ook bekent om zijn Argentijnse wijn. Het landgoed bezit namelijk grond in Argentinië waar hun eigen wijn wordt geproduceerd. Bovendien worden gerechten geserveerd met vlees van eigen runderen, wat zorgt voor een uniek concept.

Zijn jullie geïnteresseerd om te trouwen bij dit prachtige landgoed? Neem dan een kijkje op Landgoed de Salentein.

Kasteel Woerden

stedelijk trouwen, kasteel trouwen, buiten trouwen, groots trouwen 

In Woerden, 30 minuten gelegen van Utrecht, licht het prachtige Kasteel Woerden. In de prachtige ridderzaal van Kasteel Woerden kan je de ceremonie met maarliefst 140 man houden. Maar wil je liever buiten trouwen? Dat is ook zeker mogelijk in de binnenplaats van het kasteel tot maarliefst 250 gasten. Een perfecte locatie voor een grote bruiloft dus!

Met verschillende diner opties zoals een shared dining, barbecue of sitting dinner zit er voor iedereen wel iets bij. 

Willen jullie graag in de winter trouwen? Dat is ook mogelijk bij Kasteel Woerden met een speciale winter wonder wedding deal

Ben je geïnteresseerd in het trouwen bij Kasteel Woerden? Neem dan een kijkje op Kasteel Woerden.

Oranjerie Landgoed Sandenburg

landgoed trouwen, luxe trouwen

Landgoed Sandenburg is familielandgoed dat al meer dan twee eeuwen bewoond woord door familie Van Lynden Van Sandenburg. Je kan trouwen in de prachtige oranjerie, een licht gebouw met een hoog plafond. In de zomermaanden is de capaciteit van Landgoed Sandenburg 72 personen, en in de winter is dit 50 personen. Perfect voor een middelgrote bruiloft dus. Een formele als een informele bruiloft kan worden gegeven bij Landgoed Sandenburg, met een verschillende keuzes, zoals een stijlvolle huwelijksdiner, een barbecue en een bohemien chic lunch. Voor het echtpaar is het zelfs mogelijk om in het kasteel van Landgoed Sandenburg te blijven overnachten als jullie huwelijksnacht!

Geïnteresseerd geraakt om te trouwen bij Landgoed Sandenburg? Neem dan een kijkje op Oranjerie Landgoed Sandenburg.

Slot Zeist

luxe trouwen 

Een prachtig slot op 20 minuten afstand van Utrecht. Slot Zeist is centraal gelegen met genoeg parkeer mogelijkheden in de buurt. Het sprookjesachtige slot heeft verschillende zalen met een prachtige ambiance. Door de verschillende zalen is het mogelijk om een kleine intieme bruiloft te houden, maar ook een grotere bruiloft. Houden jullie van culinair genieten? Slot Zeist vind het belangrijk dat het eten duurzaam en van hoge kwaliteit is. Tijdens jullie bruiloft kunnen jullie genieten van een viergangen diner, buffet, barbecue of Walking dinner. Genoeg opties dus! 

Wil jij trouwen in dit sprookjesachtige slot? Neem dan een kijkje op Slot Zeist

Oranjerie Hydepark

Landgoed trouwen, buiten trouwen 

In Doorn (25 min van Utrecht) ligt Oranjerie Hydepark. Een bijzonder gebouw met grote tuinen. Perfect voor een buitenbruiloft dus! Toch liever binnen trouwen? Dat is ook mogelijk. Het 19-eeuws rijksmonument heeft een balzaal waar het ja-woord gegeven kan worden. Deze locatie is ook geschikt voor grotere bruiloften, met een maximale capiciteit van 150 gasten. 

Ben je enthousiast geworden van Oranjerie Hydepark, neem dan een kijkje op Oranjerie Hydepark.

Kasteel De Hooge Vuursche

groots trouwen, luxe trouwen, landgoed trouwen 

Kasteel de Hooge Vuursche ligt tussen Hilversum en Baarn, op zo’n 25 minuten vanaf Utrecht. Dit gigantische kasteel heeft meerdere stijlvolle ruimtes en een bordes waar bij mooi weer gebruikt kan worden gemaakt. Kasteel de Hooge Vuursche is perfect voor grotere huwelijken, met een maximale capaciteit van 120 personen voor de ceremonie. Voor de receptie, iinformeel diner en feestavond is er zelfs een capaciteit van maximaal 250 personen. 

Daarnaast is er ook een hotel in Kasteel de Hooge Vuursche waar jullie en jullie gasten kunnen overnachten. 

Zijn jullie enthousiast geworden over kasteel de Hooge Vuursche? Neem dan een kijkje op Kasteel De Hooge Vuursche.

Paleis Soestdijk

Kasteel trouwen, luxe trouwen, buiten trouwen 

Midden in het Baarnse Bos ligt Paleis Soestdijk. Een prachtig koninklijk paleis op 30 minuten gelegen van Utrecht. Zowel kan er bij Paleis Soestdijk binnen als buiten getrouwd worden. Door de grote ramen in de oranjerie komt er veel licht naar binnen. De oliefanten- en vijverveld zijn juist omringt met natuur, waardoor het paleis het uitzicht heeft. Ook heeft `Paleis Soestdijk de mogelijkheid om een Walking, sharing of sitting dinner te doen. 

Zijn jullie geïnteresseerd om te trouwen bij Paleis Soestdijk? Neem dan een kijkje op Paleis Soestdijk

Mereveld

Landelijk trouwen, groots trouwen, winterbruiloft 

Willen jullie landelijk trouwen? Dan is Mereveld precies wat jullie zoeken. Deze locatie heeft meerdere ruimtes en is centraal gelegen in Utrecht. Merenveld heeft 7 verschillende ruimtes en bied een capaciteit van 25 tot 700 personen. Voor ieder wat wils dus! Liever geen zittend diner, dan bied Merenveld ook een barbecue of roodtrucks aan voor jou en je gasten. Deze locatie heeft dus echt een allround functie en gaat met de seizoenen mee. Dus willen jullie graag een winter bruiloft, dan is dat ook mogelijk. 

Zijn jullie geïnteresseerd om te trouwen bij Mereveld? Neem dan een kijkje op Mereveld. 

Hotel Nassau

Luxe trouwen, modern trouwen, trouwen met overnachting

Een luxueus hotel gelegen in Breda, 60 minuten van Utrecht vandaan. Dit hotel heeft vier ruimtes waar jullie huwelijk gevierd kan worden. Door de verschillende grootte van de ruimtes kunnen jullie jullie huwelijk intiem, maar ook groots vieren. Hotel Nassau is erg flexibel tijdens het diner. Er zijn meerdere mogelijkheden, zoals een Walking dinner of een gangen diner. Dit moderne gebouw is perfect voor een stedelijk huwelijk in het prachtige Breda. Daarnaast kan het bruidspaar en de gasten overnachten in dit hotel. Het hotel heeft 94 kamers, genoeg dus voor de gasten. 

Zijn jullie geïnteresseerd om te trouwen bij een hotel met veel geschiedenis? Neem dan een kijkje op Hotel Nassau.

Kasteel De Haar

luxe trouwen, kasteel trouwen 

Kasteel De Haar, een prachtige locatie gelegen in Haarzuilens, aan de rand van Utrecht. Er zijn meerdere mogelijkheden om zowel binnen als buiten te trouwen. Het kasteel en de kapel zijn de binnenlocaties, terwijl de rozentuin, de romeinse tuin en de oude boom de buitenlocaties zijn. 

Bij Kasteel De Haar is het mogelijk om zowel overdag als ’s avonds te trouwen. 

Door de verschillende ruimtes heeft Kasteel De Haar een capaciteit tussen de 40 en 200 gasten. Perfect voor een kleine of een grote ceremonie dus. 

Kasteel De Haar

Hoeve Sparrendam

landelijk trouwen, buiten trouwen 

Voor de bruidsparen die graag landelijk willen trouwen is Hoeve Sparrendam echt een aanrader! Hoeve Sparrendam ligt net buiten Amersfoort. Tijdens mooi weer is er ook een mogelijkheid om buiten te trouwen bij Hoeve Sparrendam. De ceremonie zal dan gehouden worden bij de boomgaard onder een tent. Ook is het mogelijk om een outdoor diner of barbecue te houden bij Hoeve Sparrendam. Een echte landelijke bruiloft dus!

Nieuwschierig naar de mogelijkheden bij Hoeve Sparrendam? Neem dan een kijkje op Hoeve Sparrendam.  

Novanta, Tuscany, Italië 

buitenland trouwen, luxe trouwen, trouwen met overnachting

Novanta is gelegen in een verlate valei in Toscane, Italië. In 2014 hadden vier Nederlandse jongens het idee om een pop-up hotel te openen voor 90 dagen. Het bleek een succes en Noventa is omgetoverd tot een prachtig hotel met mogelijkheden om culturele excursies te doen en de natuur te verkennen. 

Wil jij een designation wedding midden in de natuur in een verlate vallei? Dan is Novanta de perfecte plek voor jouw bruiloft. 

Nieuwsgierig geworden deze prachtige locatie? Neem dan een kijkje op de website Novanta 90.

Castell d'Emporda, Spanje

buiteland trouwen, groots trouwen. trouwen met overnachting

Castell d’emporda is een 14e-eeuws kasteel gelegen in noordoosten van Spanje. Dit eeuwenoude kasteel werd in 2001 omgetoverd tot een prachtig hotel en trouwlocatie. Met een maximale capaciteit van 200 gasten bied Castell d’emporda de mogenlijkheid jullie bruiloft groots te vieren in Spanje. Het kasteel beschikt over 57 hotelkamers om jullie gasten onder te brengen. Het kasteel is gelegen is rustige natuur, maar toch op korte afstand van middeleeuwse dorpjes en toeristische stranden.

Willen jullie graag jullie bruiloft in Spanje houden en zijn jullie benieuwd naar deze locatie? Neem dan een kijkje op Hotel Castell d’Emporda.

Scroll naar boven